20 жовтня – міжнародний День кухаря. Особливо важливою є ця професія на фронті, де від його майстерності та витривалості можуть залежати людське здоров’я і життя. Своїх кухарів вітають у Збройних силах України, пишуть у «93-тя ОМБр Холодний Яр».

«Сьогодні свято у тих, хто кожного дня годує нас смачними стравами, підтримує боєздатність війська шляхом приготування їжі… Радянські кліше, що гарний солдат — голодний солдат, відійшли у минуле. Військові кухарі не лише смачно готують, а й країну вміють боронити, бо мають «вусовку» стрілка», - вважають у ЗСУ.

Там додають, польовий кухар— це не лише людина, яка вміє правильно компонувати приправи, готувати соуси і знає, що за чим покласти в страву.

Фронтові кухарі ЗСУ показали, чим годують солдатів і розповіли про секретні інгредієнти:

Фронтові кухарі ЗСУ показали, чим годують солдатів і розповіли про секретні інгредієнти:

«Справжні кухарі повинні мати таємний інгредієнт, який з будь-якого набору продуктів зробити смакоту - частинка душі, любов до своєї роботи та натхнення! Душу ти вкладаєш, коли береш в руки продукти, проводиш первинну обробку, нарізаєш, натираєш, розминаєш і збиваєш, думаючи про те, як це буде смачно, із любов'ю ти смажиш, вариш, тушкуєш, запікаєш, оформлюєш, а натхнення черпаєш зі смаку, запаху, вигляду готової страви і акумулюєш його на подальшу нелегку, але таку плідну роботу», - впевнена Марія Умка, яка служить у бригаді і є перможницею конкурсу на кращого кухаря Сухопутних військ ЗСУ у 2019 році.

"Щоб задоволені відвідувачі твого кулінарного царства залишали хороші відгуки, казали дякую, йшли з посмішкою на обличчі", - вважає вона.

«Зі святом, білі берети!», - додають у коментарях до повідомлення.

Джерело