Салату з буряком, чорносливом, журавлиною й майонезом зі смаженого часнику стане чудовим доповненням вашого святковго столу.

Ви і ваші гості будуть приємно вражені.

Для салату:

Салат з буряка та журавлини: готуємо разом
  • 1 великий буряк
  • 7-8 шт. чорносливу
  • 1 жменя свіжої журавлини
  • 1-2 ст.л. домашнього майонезу зі смаженим часником
  • сіль і перець за смаком

Візьміть 1 великий буряк або 2 середні, помийте, висушіть паперовим рушником, оберніть фольгою та запечіть у духовці до готовності. Залежно від розміру на це піде 60-80 хвилин при температурі 180 градусів. Звичайно, можна буряк просто відварити, але запечений варіант буде набагато смачніше. Остудіть буряк і очистіть. Натріть на крупній тертці.

Чорнослив помийте та наріжте тонкими слайсами. Якщо ваш чорнослив виявився сухуватий, то попередньо залийте його окропом на 10 хвилин.

З’єднайте всі інгредієнти: буряк з чорносливом і додайте жменю свіжої журавлини.

Для майонезу:

  • 2 яйця
  • ½ ч. л. солодкої гірчиці
  • 2 ст. л. соку лимона
  • 150-170 мл соняшникової олії
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 дрібки солі
  • за смаком чорний мелений перець

Готуйте майонез: у чаші блендера з’єднайте 2 яйця, половину чайної ложки гірчиці, 1-2 дрібки солі та свежемолотого перцю. Перебийти до однорідного стану та порціями додавайте олію, перебиваючи блендером. Суміш повинна стати густої консистенції. 2-3 зубчики часнику очистіть і підсмажте на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії. Додайте до соусу та перебити блендером. У кінці додайте 2 ст.л. лимонного соку і знову перебийте. Акуратно перемішайте салат і заправте домашнім майонезом зі смаженим часником. Спробуйте, якщо є необхідність та доведіть смак сіллю й перцем. Подавайте салат одразу ж.

Рецепт Євгена Клопотенка

Салат з буряка та журавлини: готуємо разом

Джерело