У Золотоніському центрі соцдопомоги облаштували пекарню-кондитерську. Лад навели за три місяці, розповіла Суспільному директорка центру Людмила Неліна.

Кондитерська, що розвиває: на Черкащині відкрили соціальну пекарню

У закладі проводять заняття для дітей та дорослих з інвалідністю. На першому занятті підопічні соццентру готували пряники за рецептом французького кулінара Пьєра Ерне.

"Тісто треба добре вимішувати, щоб було без грудочок. Мені подобається так робити, тісто дуже пухке і приємне на дотик. Раніше я так не робила ще, тільки допомагала мамі замішувати тісто", – розповіла дев’ятирічна Оля.

Такі кулінарні заняття розвивають фантазію, поліпшують емоційний стан та допомагають соціалізувати людей з інвалідністю, розповіла директорка Людмила Неліна:

"У сьогоденні потрібно всю роботу соціальних служб таким чином перелаштовувати, щоб діти та дорослі з інвалідністю були залучені до роботи і могли соціалізувати в житті, щоб вони не були залежні від опіки інших", – зауважила директорка.

Олександр Карнаух – батько школярки з інвалідністю, – радіє відкриттю такої майстерні:

"Це буде корисно для моєї доньки – розвиватись в кондитерській справі, робити якісь печива, вироби, тістечка. Ми будемо надалі відвідувати такі заняття".

Окрім кондитерської, також відкрили два цехи для випікання соціального хліба та безглютенових виробів.

"Облаштування всього обійшлося в мільйон гривень. 600 тисяч гривень спрямували з місцевого бюджету, ще 400 – дали доброчинники. Маємо на меті зробити проєкт прибутковим і продавати свої вироби", – зауважила Людмила Неліна.

Вторговані гроші спрямують на потреби вихованців.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також У Черкасах для дітей з інвалідністю провели екскурсію та майстер-клас Черкаські школярі готуються до театральної вистави Перевели в ліцей: на Черкащині через малу наповненість закрили школу

Джерело