У такий важкий для всієї України час не зайвим буде з'їсти якусь смачну солодкість. Військові ЗСУ на передовій захищають нас з посмішкою на вустах і з жартами і вони б не хотіли, щоб ми дні безперервно лили сльози.

Особливо вам припаде до смаку десерт ромова баба, який всі пам'ятають ще з дитинства. Він дуже простий в приготуванні і впорається з цим навіть новачок в кулінарній справі. І це точно буде краще, ніж купувати в супермаркеті.

Інгредієнтb:

Старовинний рецепт ромової баби, як в дитинстві: смачний десерт для солодкого життя
  • 320 г борошна;
  • 3 г сухих дріжджів + 15 г молока;
  • 90 г вершкового масла м'якого;
  • 15 г меду;
  • 280 г яйця (приблизно 5-6 шт);
  • 2 г солі;
  • 800 г води;
  • 400 г цукру;
  • Цедра лимона і лайма;
  • 50 г рому.

Старовинний рецепт ромової баби, як в дитинстві: смачний десерт для солодкого життя

Спосіб приготування: 
1. Розмішуємо дріжджі в теплому молоці, залишаємо на 10-15 хвилин в теплому місці.
2. Змішуємо борошно, мед, розм'якшене масло і дріжджі з молоком.
3. Замішуємо тісто і починаємо порціями вливати злегка збиті яйця.
4. Вимішуємо тісто спочатку на середній, а потім на високій швидкості до еластичності і розвитку глютену (процес може зайняти 20-25 хвилин).
5. Ми залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.
6. Наповнюємо форми, залишаємо підходити в теплому місці на 1,5 години.
7. Випікаємо при 180С протягом 20-25 хвилин.
8. Дістаємо з духовки і повністю охолоджуємо.
9. Для сиропу змішуємо цукор, воду і цедру, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру.
10. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до 50С, вливаємо ром, "купаємо" і насичуємо ромові баби сиропом.

Смачного вам, нехай життя буде солодким, а небо над головою мирним.

Раніше ми ділилися рецептом швидкої закуски з сиру і яйця за 5 хвилин: гості не встигнуть піднятися на ліфті, як все готово.

Джерело