Жителі зруйнованого мікрорайону Бобровиця спробували польську національну страву – бігос. Готувати національні страви тих країн, які допомагали українцям під час війни, вирішили працівниці чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2. Сьогодні, 17 травня, вони приготували та роздали чернігівцям 900 порцій страви.

Кілька десятків чернігівців зібралися навколо причепу із волонтерською польовою кухнею. Сьогодні в меню національна польська страва – бігос.

"В цю страву входить капуста квашена, свіжа, морковка, цибулька, різновид ковбас копчених, м’ясо, приправи польські", – говорить волонтерка Наталія Желаннікова.

Польова кухня у Чернігові: роздали 900 порцій польської національної страви – бігосу

Наталія навчилася готувати цю страву у Польщі, жила там кілька років. Сьогодні на знак вдячності польському народу за підтримку українців готує бігос.

Безкоштовна польова кухня працює з першого дня війни. Готують та розвозять їжу працівниці Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2. Спочатку щодня годували більше 1500 військових. Зараз допомагають жителям міста.

"Навіть в таких умовах, коли не було світла, води, газу. Ми на вогнищах готували. Потім через тиждень після початку війни з’явилася така гарна польова кухня. Допомагаємо людям, щоб вони не так напружувалися, коли готують на вогнищах, а більше приділяли увагу розбору своїх завалів, відбудові своїх будинків", – каже волонтерка Регіна Гусак.

За її словами, 900 порцій щодня готує 8 чоловік. Дні національної кухні країн, що допомагають Україні, продовжаться:

"Буде у нас італійська страва – паста, буде канадська страва – суп чілі та буде чеська страва, ми ще не визначилися яка".

Польову кухню возитимуть у різні мікрорайони міста. Вона працюватиме допоки в ній буде потреба. Потім польова кухня повернеться до власників – чернігівського залізничного полку.

Більше у відео:

Читайте також:

10 будинків затопило повністю, городи у воді: наслідки повені у селищі Макошине

Джерело