Український кулінар та переможець шоу "Мастер Шеф" Євген Клопотенко  дав рецепт  курячого паштету. Шеф-кухар наголосив, що паштет не простий, а не звичайний. Зокрема до нього потрібно додати буряковий сік. "Мастер Шеф" Клопотенко уточнив, що такий паштет можна їсти з грінками, хлібом або намажте на печиво.

"Мастер Шеф" Євген Клопотенко повідомив, що такий паштет є доречним і на сніданок, і як доповнення до основних страв вашого столу. До того ж, їм можна прикрасити будь-який святковий стіл. Коли ви приготуєте його, то отримаєте закуску із солодким, приємним присмаком та ніжним рожевим кольором.

"Мастер Шеф" Клопотенко  перерахував інгредієнти для рецепту:

  • 500 г курячої печінки  
  • 1 цибуля ріпчаста 
  • 150 г вершкового масла 82,5% 
  • 2 середні буряки 
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 лавровий лист  
  • 2 ароматних перцю
  • сіль та перець за смаком

Для початку потрібно помити печінку та очистити її від плівок. Мастер Шеф Євген Клопотенко  розповів, що після цього потрібно закип'ятити воду в каструлі. Після цього відправити туди 500 г печінки, лавровий лист і 2 запашні перці. Не забудьте посолити та варіть 20 хвилин на середньому вогні.

"Мастер Шеф" Клопотенко  додав, що тепер потрібно приготувати сік із 2 буряків. Вижміть сік у соковитискачі або натріть на дрібній тертці. Пропустіть через дрібне сито та за допомогою ложки процідіть сік. Нам потрібно 50-70 мл соку. Перелийте його в сотейник і доведіть до кипіння і залиште охолоджуватися за кімнатної температури.

Наріжте цибулю кубиками і обсмажте до золотистого кольору. Додайте в блендер запечену печінку, смажену цибулю, буряковий сік та 150 г вершкового масла. Перебийте до однорідності. Після чого пересипте в ємність, де його зберігатимете. Поставте у холодильник на 40 хвилин, після чого можете їсти.

Останні новини України:

Джерело