1. Вимиту та очищену картоплю наріжте кружальцями 2-3 мм.
  2. Твердий сир натріть на великій тертці (1/4 частину залиште, щоб присипати страву).
  3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладіть картоплю рівномірним шаром. Зверху посипте цибулею.
  5. У мисці збийте яйце. Влийте молоко, додайте сир, перець, мускатний горіх та сіль. Добре перемішайте і залийте молочною сумішшю картоплю. Розкладіть шматочки вершкового масла і посипте сиром, що залишився.
  6. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-50 хвилин. Страву посипте зеленню.

Порада:

Картопля, запечена в молоці: рецепт смачного гарніру
  • Молоко використовуйте щонайменше 3,2% жирності.

Читайте також:

  • Смачне картопляне пюре: рецепт від Андрія Величка
  • Як смачно приготувати картопляне пюре?
  • Запечене картопляне пюре з сиром та беконом: оригінальний рецепт

Джерело