Отже, для приготування борщу за рецептом Ілони Гвоздьової знадобляться такі продукти -  реберця, картопля, цибуля, морква, лавровий лист, сіль і перець за смаком, а також часник. Крім того знадобляться томатний сік і бурякова заправка (її можна купити в магазині), соняшникова олія.

А головний інгредієнт борщу за рецептом Ілони Гвоздьової – не просто капуста, а пекінка.

З пекінською капустою: Ілона Гвоздьова розкрила рецепт борщу, який вийде не як у всіх

З пекінською капустою: Ілона Гвоздьова розкрила рецепт борщу, який вийде не як у всіх

Перший крок у приготуванні борщу – ріжемо реберця порціонно і картоплю. На вогонь ставимо каструлю і відправляємо туди м’ясо і картоплю.

Далі ріжемо цибулю і моркву, трохи пасируємо на пательні і додаємо бурякову заправку, а також чотири столові ложки томатного соку. Це буде заправка для борщу.

Зажарку відправляємо у каструлю у той момент, коли зварилися реберця і картопля. Доводимо все до кипіння.

Останній крок – кладемо у каструлю пошинковану пекінську капусту, сіль і перець. Доводимо капусту до готовності.

Ілона Гвоздьова радить подавати до столу цей борщ не відразу, а дати йому настоятися.

Зазначимо, що борщ – це не просто страва, це символ української кухні. Перші згадки про його приготуванні в Україні датуються XIV-XV ст.  Перший борщ зварили козаки при взятті Азовської фортеці. 

Найчастіша помилка, яку роблять господині під час приготування борщу - переварюють буряк. Саме через це борщ може втратити колір, стає тьмяним і світлим. 

Останні новини України: 

Ольга Сумська показала приголомшливий рецепт салату. 

Смачний сніданок за три хвилини - Ілона Гвоздьова підказала смачний рецепт.

І м'яса не потрібно - Ольга Сумська дала рецепт смачної страви до посту. 

Джерело